Huur- en annuleringsvoorwaarden

Huur- en annuleringsvoorwaarden Panorama West

Van toepassing op appartementen Fresia, Goudsbloem, Pirola, Hagedoorn, Lavendel en Margriet

Download hier de huur- en annuleringsvoorwaarden

Belangrijke informatie voor huurders

Hieronder vindt u de huur en annuleringsvoorwaarden van uw vakantieverblijf Panorama West geboekt via op Terschelling of www.panoramawest.nl.

Het betreft hier een losse boeking van een appartement op Panorama West en geen complete pakketreis.

Als u een appartement boekt staat dit los van een evenement. ( Fjoertoer, HT-race, Oerol, Bereloop en of andere georganiseerde evenementen) De boeking van het appartement is onafhankelijk van het doorgaan van een evenement. Het niet doorgaan van een evenement is geen geldige reden om tot annulering over te gaan, de boeking blijft desondanks staan. Een huurbetaling of kosten zullen niet worden gerestitueerd.

Huurovereenkomst

Als u een vakantieverblijf boekt gaat u als huurder een huurovereenkomst aan met mij als eigenaar van de appartementen, Fresia, Goudsbloem, Pirola, Orchidee, Hagedoorn, Lavendel en Margriet. De appartementen zijn allen gelegen op Panorama West gelegen aan de Zwarteweg te West Terschelling. 

Zodra u het huurcontract en deze voorwaarden heeft ondertekend en de aanbetaling heeft voldaan is de overeenkomst tot stand gekomen. 

En vanaf dat moment bent u als huurder en ik als eigenaar gebonden aan deze overeenkomst.

Algemene voorwaarden

Op alle huurcontracten die ik opstel zijn de algemene voorwaarden van toepassing die u bij het doen van een boekingsaanvraag kunt bekijken en moet accepteren. Door te betalen gaat u nogmaals akkoord met alle voorwaarden.

Bevestigingsmail

In de bevestigingsmail adviseren we u om een annuleringsverzekering af te sluiten en verwijzen we naar de algemene voorwaarden en de verdere huisregels en (huur)voorwaarden. Als u geen annuleringsverzekering afsluit heeft u bewust gekozen voor het risico dat u uw geld kwijt bent als u onverwacht moet annuleren.

Restantbetaling

Heeft u een aanbetaling gedaan en twijfelt u over het doen van de restantbetaling omdat u niet zeker weet of uw vakantie door kan gaan? Formeel bent u verplicht om het restantbedrag conform de huurovereenkomst te voldoen.
De keuze om wel – en of niet naar Terschelling te gaan, is aan u, als gast, het reizen en op vakantie gaan is altijd op- en voor eigen risico.

  • U dient de restantbetaling conform overeenkomst te voldoen, wanneer het verblijf beschikbaar is. Het varen van de boot of een reisverbod is voor risico van de huurder;
  • u kunt uw verblijf tijdig annuleren, zie voor de voorwaarden bij Annuleren;
  • uw vakantie omboeken met behoud van uw betaling naar een andere periode is niet mogelijk;
  • een voucher ontvangen is niet mogelijk.

Annuleren

Als u uw boeking wilt annuleren en u heeft een annuleringsverzekering afgesloten, dan dient u contact op te nemen met uw verzekeraar. Afhankelijk van de reden van annuleren en de polisvoorwaarden zal de verzekeraar uitkeren. Als u iets van ons nodig heeft (soms wordt er om een annuleringsnota gevraagd) kunt u per mail contact met ons opnemen. Conform de huurovereenkomst c.q. het huurcontract heeft u geen recht op teruggave van de reeds betaalde huursommen.

Door het ondertekenen van de huurovereenkomst gaart u akkoord met deze huur- en annuleringsvoorwaarden. Een voorwaarde van de verhuurder is dat het getekende huurcontract binnen 5 dagen per post of per mail ontvangen dient te zijn en uiteraard voorzien van uw handtekening. De huur- en annuleringsvoorwaarden dienen op elke pagina geparafeerd te worden en op de laatste pagina plaatst u uw handtekening.

De huurovereenkomst is tot stand gekomen, nadat u het getekende huurcontract en de geparafeerde en ondertekende huur- en annuleringsvoorwaarden heeft geretourneerd. U gaat dan de verplichting aan om binnen 8 dagen de gehele huursom (waaronder ook de verplichte kosten van het bedlinnen, schoonmaakkosten en toeristenbelasting) te voldoen. Indien aangegeven in het contract kan er sprake zijn van een aanbetaling of verdeling van de huursom met kosten. Uw betaling is nogmaals een bevestiging dat u akkoord gaat met deze huur- en annuleringsvoorwaarden.

Toelichting deelbetaling:

U dient uw reissom en kosten volledig te betalen wanneer u de huurovereenkomst aangaat binnen 8 weken voor aanvang van het verblijf. Indien de boeking langer dan 8 weken voor het verblijf plaatsvindt dient u eerst 50 % van de totale huursom ( waaronder ook bedlinnen, schoonmaakkosten en toeristenbelasting) te voldoen. Uiterlijk 8 weken voor aanvang van het verblijf dient u het restant, 50% van de totale huursom ( waaronder ook bedlinnen, schoonmaakkosten en toeristenbelasting) te voldoen.

Tot slot

Uiteraard betreuren wij het dat we formeel moeten zijn, maar strikte en duidelijk voorwaarden zijn noodzakelijk om u er op te wijzen dat er risico’s zijn wanneer u een verblijf boekt. Het mag duidelijk zijn dat u het financiële risico loopt dat u om één of meerdere reden geen gebruik kunt maken van het verblijf. Door een verblijf bij ons te boeken gaat u bewust en wel overwogen dit risico aan.

Als er algemene maatregelen voor Nederland worden afgekondigd, zijn deze maatregelen ook van toepassing op Terschelling.

LET OP !!

Verder wil ik u er op attenderen dat u op de aankomst dag niet eerder dan om 14.00 uur in het appartement kunt. U dient uiterlijk om 10.00 op vertrek dag het appartement te verlaten. Houdt hier rekening mee met het boeken van de boot, zowel op de heen- als terugreis. Bij eerdere aankomst op het eiland en of later vertrek moet u zelf zorgdragen voor een onderkomen en stalling van uw bagage en fietsen. Het is erg vervelend voor de schoonmaak ploeg dat nieuwe gasten ruim voor 14.00 uur bij het appartement arriveren. Indien van toepassing verzoeken wij u de aanwijzingen van het personeel te volgen.

Versie augustus 2023