Evenementen

Oerol

Voor de dansers, muziekliefhebbers én cultuurliefhebbers

Het is één van de grootste landschapskunstfestivals van Europa: Oerol! Jaarlijks in juni wordt Terschelling tien dagen lang omgedoopt tot hét podium voor muzikanten, theatermakers en kunstenaars. Over het hele eiland zijn voorstellingen te vinden: van in het bos, op het strand tot in de duinen. Zowel Nederlandse als internationale artiesten zijn er te zien en elk jaar weten wel 55.000 bezoekers het evenement te vinden! 

Evenementen Terschelling Oerol
Evenementen Terschelling Fjoertoer

Fjoertoer

Voor de fanatieke wandelaars

Voor wie van wandelen houdt, is de Fjoertoer een absolute aanrader. Jaarlijks in april trekt het evenement veel wandelaars. Je kan kiezen voor 15, 20 of 25 kilometer. Eilandkunstenaars voorzien de wandelroutes van indrukwekkende kunst die de richtingwijzers vormen voor de route: zelfgemaakte vuur- en lichteffecten. De finish? Bij de Brandaris! Uitrusten na de indrukwekkende wandeling? Je appartement van Panorama West is in de buurt: na slechts 150 meter lopen plof je neer op je eigen terras. 

Berenloop

Voor de sportievelingen

Toe aan een uitdaging? De Berenloop vindt jaarlijks plaats op Terschelling en wordt ook wel de zwaarste marathon van Nederland genoemd. Vanaf de Brandaris loopt de route over het hele eiland: van West tot de Boschplaat en van de duinen, het bos tot het strand. Oftewel, een intensieve, maar uiterst bijzondere ervaring! Met muziek en enthousiast aanmoedigend publiek, wordt het eiland gehuld in een gezellige sfeer. Een hele of halve marathon toch wat te veel? Kies voor de kleine Berenloop van 5 of 10 kilometer en voor kinderen is er de Jeugdloop. De finish is wederom bij de Brandaris, waar je met enthousiasme wordt ontvangen. En dat ‘gewoon’ in de buurt van de appartementen van Panorama West! 

Dit is natuurlijk een greep uit de vele evenementen die plaatsvinden op Terschelling.

Evenementen Terschelling Berenloop

Activiteiten op Terschelling: onze tips

Wat inspiratie nodig voor activiteiten om te ondernemen op Terschelling? Dit zijn onze tips!

  • Doe een huifkartocht;
  • Ga paardrijden over het strand;
  • Bezoek het drenkelingenhuisje;
  • Ga sterrenkijken: Dark Sky Terschelling;
  • Bezoek Bunkermuseum Terschelling en/of het Wrakkenmuseum;
  • Wandel de Noordkaap rond;
  • Huur een fatbike om over het strand te fietsen;
  • Ga vissen vanaf het strand;
  • Ga zeehonden spotten op een sleepboot!

Beleef Terschelling in en vanuit één van onze appartementen

Waar rust en reuring samenkomen: beleef Terschelling in één van onze prachtige appartementen gelegen in de duinen van West-Terschelling. Met een uniek uitzicht over het dorp, de zee en de iconische Brandaris, dompel je je volledig onder in het authentieke eilandleven. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf je eigen zonnige terras, ontspan met een goed boek of verwen jezelf met heerlijke Terschellingse lekkernijen. Hier kom je helemaal tot rust terwijl je geniet van alles wat dit prachtige eiland te bieden heeft.

Direct aanvragen